Carnivale wie? Carnivale wat? Carnivale JA!

 

We zijn een groep gastro-fanatici die bezeten is door wondere verhalen over eten. Geen mythen of sprookjes, maar verhalen gemaakt, doorgegeven en in stand gehouden door onze voorouders over het kweken, voeden, oogsten, bereiden, genieten en delen van eten. We voelen ons geroepen bij te dragen aan het behoud van voedselwijsheden en -culturen, die gemakkelijk dreigen verloren te gaan of weggegooid te worden in tijden van snelle en goedkope consumptie. Het mooie is dat we hierbij verwent en ondergedompeld worden in de wondere wereld van natuur en vakmanschap en hun wijsheden opgebouwd door generaties van hard werkende en even genereuze boeren en producenten. Net waarop we hoopten! Een wereld die op zich niet al teveel woorden nodig heeft om voor zich te spreken. Net daarom zien we het onze taak om de verhalen van deze boeren, over hun verleden en toekomst, maar vooral de vruchten van hun levenswerk te delen met Chefs en mede-gastro-fantatici of éénieder met een hart voor verhalen eten.
Eens u kennis gemaakt heeft met deze ervaring hopen we dat u het zo erg zal bevallen, dat u niets anders kan dan deze ervaring door te geven aan uw klanten en iedereen wie u lief heeft.

 
Bij Carnivale hebben we bepaalde richtlijnen opgesteld die ons gidsen bij alles wat we doen, te beginnen met de producten die we zoeken naar de leveranciers waarmee we werken, naar de klanten waar we aan verkopen. Hier is een kort overzicht van de dingen waar we voor staan:


1. Eerlijkheid eerst, laatst en altijd
2. Compromis is tijdverlies
3. De kwaliteit van een product herken je het allereerst in de mens die het produceert.
4. Hoe lager de franjes, des te hoger de zuiverheid.
5. De bron is de producent die pretentieloze landbouw of een compromisloze ambacht beoefent; de producent die streeft naar de eenvoudige wens om anderen te voeden met voedzaam, eerlijk voedsel, gecultiveerd met respect en liefde.

"We stellen onszelf deze voor ons evidente ambities vanaf dag 1 en als ik welke weg Carnivale sindsdien heeft afgelegd, zijn we ongelooflijk dankbaar dat de voor ons enig mogelijke aanpak zoveel weerklank heeft gevonden bij iedereen die er van kortbij of veraf bij betrokken is geweest en gebleven."

Team Carnivale

 

Sale

Unavailable

Sold Out