Mancini Pasta

Er is een boerderij die pasta produceert in het midden van een tarweveld.

Bij Mancini Pastificio Agricolo produceren we pasta uitsluitend met durumtarwe die we jaarlijks verbouwen en oogsten in de velden die ons hier in het hart van de regio Le Marche in Italië omringen, wat elk jaar resulteert in een "seizoensgebonden" product dat de landbouwomstandigheden van elk jaar weerspiegelt.

ZADEN SELECTIE
We selecteren de variëteiten durumtarwe die het beste bij onze velden past, de omgeving waarin de tarwe zal groeien en de Mancini-pastaproductiemethode. We dragen bij aan de studie en de natuurlijke ontwikkeling van nieuwe soorten durumtarwe in samenwerking met de graansexpert agronoom Oriana Porfiri, in een regio die van oudsher een vooraanstaande rol speelt bij graanonderzoek.

VELDBEHEER
We bestuderen zorgvuldig de kenmerken van elk van onze velden om het meest geschikte type grondbewerking te selecteren, met inachtneming van het groeiseizoen van de natuur en de beperkte hulpbronnen van de aarde. In een gebied dat bijzonder geschikt is voor de graanteelt, zaaien we onze durumtarwe in rotatie met peulvruchten (alfalfa, klaver, tuinboon, erwt, kikkererwt) of industriële gewassen (zonnebloem, raapzaad) om de vruchtbaarheid van de bodem elk jaar te verbeteren. Bezoek de kaart van onze velden, elk landbouwjaar bijgewerkt.

GOEDE LANDBOUWPRAKTIJKEN
GAP is de set regels die we toepassen voor een milieuvriendelijk en duurzaam beheer van onze landbouwactiviteiten, om een grondstof te produceren met de hoogste en meest voedzame kwaliteit, met de minste mogelijke milieu-impact.

OOGST
We oogsten onze durumtarwe elk jaar in de zomer, alleen wanneer de tarwe van nature volledig rijp is en het juiste vochtgehalte heeft, cruciaal voor conservering en opslag. Het gebruik van de meest geavanceerde dorsmachines stelt ons in staat om de kwaliteitsparameters van het graan tijdens de oogst te analyseren.

KOUDEOPSLAGTECHNIEK
De gedorste tarwe wordt gereinigd en opgeslagen met behulp van de koudeopslagtechniek bij een temperatuur van 18 ° C, ideaal voor het remmen van de werking van insecten en schimmels, waardoor de noodzaak om chemicaliën te gebruiken wordt genegeerd. De korrels van de verschillende soorten durumtarwe worden gemengd in een enkele mix die de kwaliteitskenmerken van de pasta van elk jaar bepaalt.


MALEN
De tarwekorrels worden gemalen tot griesmeel met de juiste deeltjesgrootte geschikt voor de Mancini-pastaproductiemethode. Het maalproces wordt in de loop van het jaar uitgevoerd, zodat we altijd pasta met verse griesmeel produceren, een belangrijke vereiste om een product te verkrijgen met een uitgesproken aroma en smaak van tarwe.

BRONS EXTRUSIE
Voor elke pastavorm wordt een specifieke cirkelvormige bronzen matrijs ontwikkeld en ontworpen. Brons verhoogd de poreusheid en de ruwheid van het oppervlak van de pasta en daarmee het vermogen om de saus vast te houden. De cirkelvorm van de matrijs extrudeert een gelijkmatige verdeling van het deeg en een homogene consistentie.

LANGZAAM, LAGE TEMPERATUUR DROGEN
Om de belangrijke voedingskenmerken van Mancini-tarwe te behouden en te verbeteren, hebben we specifieke droogrecepten voor elke pastavorm gemaakt op basis van variaties in temperatuur, vochtigheid, ventilatie en rust. We drogen Mancini-pasta bij temperaturen onder 55 ° C, met minimale pieken van 36 ° C. Deze waarden leiden tot droogtijden variërend van 24 tot 44 uur afhankelijk van de pastavorm, behoud van gezondheid en smaak in het eindproduct.

PACKAGING
Het materiaal dat voor onze verpakkingen is gekozen, is het resultaat van voortdurend onderzoek met experts uit de industrie om de best mogelijke bewaring van de pasta te garanderen in combinatie met maximale recycleerbaarheid van de verpakking. Elk pakket toont het oogstjaar als een getuigenis van de missie van onze "agrarische pastafabriek": alleen pasta produceren met de tarwe die we rechtstreeks in de ons omringende velden verbouwen, om een "seizoensgebonden" product te verkrijgen dat wordt gekenmerkt door de jaarlijkse oogst.

PASTA FABRIEK
Onze Mancini-pastafabriek, gebouwd van hout, glas en beton, bevindt zich in het midden van een van onze harde tarwevelden en is geïntegreerd in het landschap van onze boerderij, symbolisch voor hoe de meest geavanceerde technologie en traditie kunnen samenwerken om de best mogelijke pasta te produceren. 

 

Sale

Unavailable

Sold Out