Bedankt Knuthenlund!

Knuthenlund mag er dan helaas niet meer zijn, maar misschien net daarom blijven de visie van Susanne en Jesper meer dan ooit luid weerklinken in onze gedachten van gisteren en onze plannen voor morgen.

"Mijn overgrootvader, melkboer J.P.H. Hansen, werd bekroond voor zijn witte kaas in 1903. Dat stelde hem in staat om te kopen Knuthenlund Estate 10 jaar later.

Toen ik over het landgoed nam in 2006, besloot ik na zorgvuldige afweging om de omschakeling in te zetten naar biologische productie. Het doel was om een ​​nieuwe serie producten, gebaseerd op de goede groeiomstandigheden, de biodiversiteit en het milde klimaat dat we op Lolland maken.Helemaal volgens het principe "van boer tot bord".

Het zijn dan ook de vrije uitloop, biologisch melkschapen en originele Deense Rode koeien die de basis vormen van Knuthenlund's zuivelproducten. De dieren grazen in weelderige velden Knuthenlund's 150 dagen per jaar. De velden zijn ingezaaid met verschillende kruiden die de melk een volle, ronde smaak helpen geven.

Vervolgens wordt de melk zorgvuldig verwerkt volgens de traditionele recepten en ambachtelijke methoden in de eigen melkerij van Knuthenlund, door onze getalenteerde medewerkers, bestaande uit de productie manager Kim Kej en zuivel personeel Ronnie Sølvskov en Sussi Pedersen, in samenwerking met mijn man, zuivel manager Jesper Hovmand-Simonsen ".

HET BELANG VAN BIODIVERSITEIT

“Bij Knuthenlund, denken we dat het essentieel is dat we zo veel mogelijk biodiversiteit in de natuur moeten omarmen. Wij zijn van mening dat de natuur onze partner is, die we moeten versterken en verzorgen, zodat zij het beste kan opleveren. Een gezonde natuur produceert gezonde gewassen, gezonde dieren en gezonde mensen.

Dit betekent ook dat in onze activiteiten, we werken om de voorwaarden van de verschillende biotopen zoals roofdieren zoals spinnen, kevers en lieveheersbeestjes te verbeteren, omdat zij een belangrijke rol te spelen in het verminderen van ongedierte zoals luizen, die we niet willen in onze velden.

Daarom hebben we de historische heggen rondom de boerderij herschapen als leefgebied voor zowel onze boerderijdieren als wilde dieren. De hagen brengen een oude lokale wilde pruim voort, de Damson, die in alle hagen op Lolland en Falster historisch terug te vinden waren. Echter, deze pruim is momenteel met uitsterven bedreigd, want het is erg gevoelig voor Roundup, meteen de oorzaak waarom de pruim op de meeste plaatsen bijna verdwenen is.

Naast de Damson hekken hebben we 8 km van plantaardige rijen en 8 km van insecten heuvels in het gebied voor zowel vee als wilde dieren. Op hetzelfde moment, hebben we, met de steun van 15 juni Fonds, de Europese Unie en het ministerie van Voedsel, Landbouw en Visserij, we alle waterlopen en poelen schoongemaakt rond de boerderij om amfibieën, waaronder de kleine groene boomkikker, terug welkom te heten. Ook hebben we actie ondernomen voor de vele soorten vleermuizen op ons landgoed, door het behoud van 660 bomen aan de rand van het bos als onderdak voor onze vrienden.

Bij het werken aan een hoog niveau van biodiversiteit op Knuthenlund, vinden wij het ook belangrijk om de traditionele plantenrassen en veerassen te behouden. Wij zijn van mening dat veel van de oude variëteiten en rassen dingen doen , die de moderne variëteiten en rassen niet kunnen.

Vaak zijn ze steviger, robuuster wat maakt dat de dieren vaak beter gedijen, buiten op het Deense platteland. Vaker wel dan niet, maar ze hebben een lagere opbrengst en groei, dat is waarom ze vaak worden met uitsterven bedreigd, omdat ze niet passen in meer geïndustrialiseerde productie. Wij zijn echter van mening dat zij een belangrijke rol spelen op andere vlakken, naast het creëren van diversiteit zorgen ze ook voor een andere en naar onze mening ook betere en zeker eerlijkere smaak ervaringen voor consumenten.”

Susanne Hovmand

Sale

Unavailable

Sold Out