Etienne van L'Aille ou la Cuise

Etienne startte begin jaren tachtig L'Aile Ou La Cuisse. In de loop van de tijd heeft hij een totale verandering gezien in de manier waarop de samenleving omgaat met slachten.


"Niet meer dan twee generaties geleden werden kippen min of meer geslacht op dezelfde plek waar ze waren geboren. Tegenwoordig 'ontdierlijken' industriële massabedrijven kippen door middel van een morbide en wrede wetenschap van de efficiëntie, om tegemoet te komen aan supermarkten en vele van hun klanten die goedkoop pluimvee nodig hebben zonder geïnteresseerd te zijn in de kwaliteit van leven van dat voormalige levende ding, welke ze dagelijks per tienduizenden tegelijk consumeren. Ter bescherming van zijn geweten, heeft de maatschappij vandaag geen kennis of inzicht in hoe de kippen gekweekt, laat staan geslacht worden, waardoor niet alleen het pluimvee, maar zowat alles wat we consumeren anoniem is geworden. De doorsnee consument weet nauwelijks iets over de boer, het slachtproces of hoe een kip leefde voordat deze op een bord terechtkwam. Ik begon met dit bedrijf van vogels in de hoop een verandering aan te brengen, zelfs als het een kleintje was, in het bouwen van een betere en diepere relatie tussen de kip, de boer en consument. "

Sale

Unavailable

Sold Out