De 7 stappen van het grillen...

Posted by on

...van de perfecte Txuleton

Omdat we geloven dat 50% van de smaakervaring van het vlees hem in de bereiding zit, ontsluieren we graag enkele keukengeheimen. Met onze liefde om voor u het beste stuk vlees uit te kiezen en uw doorzettingsvermogen om het te bereiden, kan dit echt niet fout lopen.

 

1. Om de perfecte Txuleton klaar te maken, laat u het vlees gedurende een tweetal uren op kamertemperatuur op adem komen, totdat het vlees in de kern een temperatuur van ongeveer 20°C bereikt. Gelieve het vlees niet vooraf te kruiden.

2. Verwarm een plancha of pan, een temperatuur van 200°C is ideaal om aan de bereiding te beginnen.

3. Plaats het stuk vlees van ongeveer 4 cm of twee vingers dik gedurende slechts enkele minuten op een hete grill of bakplaat. Bij kamertemperatuur, volstaan 3 à 4 minuten. Draai het vlees ondertussen niet, maar verwijder wel constant het gesmolten vet, zodat dit niet kan verbranden. Hierdoor vormt zich een geweldig krokante korst, waardoor de smaakervaring eens zo intens zal zijn.

4. Na 3 tot 4 minuten kan u het stuk vlees draaien (vergeet niet om de pan terug vetvrij te maken). Eens gedraaid, bedekt u het vlees met het grofste zeezout dat u kan vinden (maldon zout of fleur de sel zullen de klus niet klaren).

5. Laat de Txuleton een viertal minuten bakken, terwijl u de pan vetvrij houdt. Zet eventueel het vuur wat lager, als u schrik heeft om het vlees te verbranden. Bak het vlees langs beide zijden even lang, voor een egale bakwijze.

6. Verwijder het overgebleven zeezout, wanneer u denkt dat het vlees er klaar voor is.

 

7. Snijd het vlees in sneden en schik het op een op 50°C voorverwarmde schotel. De Basken degusteren de rib eye op een gezamenlijke schotel die in het midden van de tafel wordt geplaatst.

On egin! Smakelijk!

 

 

← Older Post

Sale

Unavailable

Sold Out